
تولید گوشی موبایل بومی
بحث تولید گوشی موبایل بومی از مدتها پیش آغاز شده است. بر این اساس تفاهمنامهای در دیماه گذشته با مشارکت وزارت ارتباطات، اپراتورهای تلفن همراه، منطقه ویژه اقتصادی پیام و پست بانک ایران به امضا رسید. بنابراین مراحل تولید گوشی و عرضه این گوشی ها سرعت بیشتری گرفت.
اما این طرح در قدمهای اول و با شیوع کرونا به نتیجه نرسید. اما اکنون مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام معتقد است به زودی خبرهای خوشی در این خصوص به گوش خواهد رسید.
نادر ثناگو مطلق در این باره گفت: برای حرکت درست به سمت گوشی تولید داخلی و با توجه به تجربیات بومیسازی تولید در سایر صنایع، لازم است که با مطالعه، برنامهریزی و پیشبینی دقیق گام برداریم.
وی اظهار داشت: با روند توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور امروزه همه اقشار از دانش آموزان، کارمند، کارگر، خانه دار و… نیاز به یک ابزار هوشمند برای ارتباط با دنیای دیجیتال دارند که بهترین ابزار تلفن همراه هوشمند است. یکی از مباحث مهم در تولید ادوات پیشرفته، برنامهریزی صحیح برای انتقال فناوری است، در غیر این صورت با سرمایه زیاد و با حضور طرف خارجی کارخانهای تاسیس میشود و به محض اراده طرف خارجی و عدم ارائه سرویسهای فنی، کارخانه تعطیل میشود. این اتفاق را تا حدی در بحث تولید برخی خودروها شاهد بودیم.

قاچاق گوشی چالش بزرگی برای ورود به عرصه تولید گوشی موبایل بومی
ثناگو مطلق افزود: مبنای کار برای تولید گوشی داخلی به این شکل نیست که در مرحله اول همهچیز را از صفر تولید کنیم اما از نظر اقتصادی باید طوری پیش برویم که حداکثر صرفهجویی ارزی صورت بپذیرد و در مسیر ساخت گوشی انتقال فناوری انجام شود. تنها در این صورت است که بعد از مدتی به خودکفایی خواهیم رسید. بخشی از قطعات مورد نیاز برای تولید گوشی را باید از کشورهای دیگر وارد کنیم چون تولید آن قطعات در کشور توجیه اقتصادی ندارد. تمام تولیدکنندگان گوشی دنیا هم برای خرید قطعات سفارشهای خود را به آن چند کارخانه محدود دنیا میدهند.
وی افزود: بحث قاچاق گوشی از چالشهای بزرگ سرمایهگذاران برای ورود به عرصه تولید گوشی تلفن همراه بومی است که با تمهیدات وزارت ارتباطات و گمرک تا حد زیادی کنترل شده است.
ثناگو مطلق خاطرنشان کرد: منطقه ویژه اقتصادی پیام بهعنوان بخشی از خانواده وزارت ارتباطات در راستای اهداف دولت و وزارت ارتباطات به منظور ایجاد تسهیلات برای توسعه زیر ساختهای شبکه ملی اطلاعات، به ویژه در بخش تولید سخت افزار و ادوات تخصصی، آمادگی ارائه خدمات و تسهیلات به سرمایهگذاران در این بخش را دارد.